Tipsen för ett glansigt svall

Använd ett milt schampo
Välj ett schampo med ett ph-värde mellan 4,5-5,5. Ett för högt ph-värde kan rubba hårets naturliga oljor och sätta dem i obalans vilket resulterar i att håret blir fett. Det är även viktigt att inte tvätta håret för ofta, två gånger i veckan räcker gott och väl.

Återfuktning är A och O
Håret är precis som huden och behöver lite extra fukt på vintern. Slarva inte med hårinpackningarna utan håll dig till två gånger i veckan. Det återfuktar samtidigt som du får en vacker glans ända ut i topparna.

Klipp inte för mycket

När du ska klippa håret behöver du oftast bara toppa en halv centimeter. Då behåller du längden men du får bort det värsta. Klipp det i etapper om du vill ha en förändring, men även där – klipp med måtta.

Blött hår är ömtåligt

Tovor måste redas ut, men vänta tills håret är handdukstorkat med lite leave in-balsam. Sliter du i ditt blöta hår finns det risk att det går av.

Våga byta färg
Vintern är en bra årstid att byta hårfärg. Under sommaren slits håret på grund av sol, saltvatten och klor, men nu är håret inte lika känsligt. Våga testa en ny hårfärg, gillar du det inte är det lättfixat att byta tillbaka igen.

Ät för håret
En varierad och nyttig kost kan ge håret bättre kvalité. Mat med mycket proteiner som kött och mjölk kan hjälpa håret på traven. B och E-vitaminer kan ha en stärkande effekt.

Dina accessoarer gör skillnad
Ett långt hår måste behandlas varsamt. Hårsnoddar med metall och klämmor med spetsiga kanter tär på håret. Använd mjuka håraccessoarer som hårband för att bevara hårets elasticitet. Variera frisyr så slits det inte lika mycket.


Doutzen Kroes från gårdagens Victorias Secrets fashion show i NY.
Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej p bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihÂg mig?
Tack fˆr din kommentar!