Tipsen för ett glansigt svall

Använd ett milt schampo
Välj ett schampo med ett ph-värde mellan 4,5-5,5. Ett för högt ph-värde kan rubba hårets naturliga oljor och sätta dem i obalans vilket resulterar i att håret blir fett. Det är även viktigt att inte tvätta håret för ofta, två gånger i veckan räcker gott och väl.

Återfuktning är A och O
Håret är precis som huden och behöver lite extra fukt på vintern. Slarva inte med hårinpackningarna utan håll dig till två gånger i veckan. Det återfuktar samtidigt som du får en vacker glans ända ut i topparna.

Klipp inte för mycket

När du ska klippa håret behöver du oftast bara toppa en halv centimeter. Då behåller du längden men du får bort det värsta. Klipp det i etapper om du vill ha en förändring, men även där – klipp med måtta.

Blött hår är ömtåligt

Tovor måste redas ut, men vänta tills håret är handdukstorkat med lite leave in-balsam. Sliter du i ditt blöta hår finns det risk att det går av.

Våga byta färg
Vintern är en bra årstid att byta hårfärg. Under sommaren slits håret på grund av sol, saltvatten och klor, men nu är håret inte lika känsligt. Våga testa en ny hårfärg, gillar du det inte är det lättfixat att byta tillbaka igen.

Ät för håret
En varierad och nyttig kost kan ge håret bättre kvalité. Mat med mycket proteiner som kött och mjölk kan hjälpa håret på traven. B och E-vitaminer kan ha en stärkande effekt.

Dina accessoarer gör skillnad
Ett långt hår måste behandlas varsamt. Hårsnoddar med metall och klämmor med spetsiga kanter tär på håret. Använd mjuka håraccessoarer som hårband för att bevara hårets elasticitet. Variera frisyr så slits det inte lika mycket.


Doutzen Kroes från gårdagens Victorias Secrets fashion show i NY.

The right coast - Love Story <3


Har du ortorexia?

Det blir allt vanligare att unga tjejer drabbas av ortorexia, vilket innebär överdriven träning och fixering vid mat. Ortorexi har vissa likheter med anorexi och många gånger överlappar de varandra.

De som drabbas av sjukdomen har fastnat i ett tvångsmässigt beteende
med en överdriven fixering av att leva ”hälsosamt”. Att äta sunt och att träna hårt leder till tvångstankar, vilket bidrar till att man inte kan leva ett normalt liv. Fett och onyttigheter anses som otänkbart. De som fastnat i den onda cirkeln ägnar mycket tid åt att leta fakta kring dieter, kaloriräkning och träning.

Kan du vara drabbad?
Om dessa påståenden stämmer väl in på dig kan du vara drabbad av ortorexia
Du äter inte godis, bakverk eller snacks
Du räknar konstant ut antal kalorier
Du kan hoppa över måltider
Du unnar dig aldrig något onyttigt
Du tänker alltid på att äta sunt
Du tränar hårt och ofta
Du hoppar aldrig över ett träningspass
Du äter inga kolhydrater
Du undviker allt som innehåller fett


*Dagens* suddiga


Det var dimma överallt ute, det är därför det blev så jäkla suddigt..

En liten update!

Hej! Nu ska jag börja uppdatera igen! haha. Jag har inte skrivit något på typ flera dagar så här kommer en liten update om vad jag har haft för mig:

Fredag; Var ute med jonas och max en stund, sen gick jag hem och mötte Helena, så träffade vi en massa människor. Så ja.. Vi var väll lite överallt den kvällen, haha.

Lördag: Träffade amanda, Issa, och amandas tokio-hotel-fan-kompis (som var as trevlig btw) vi gick runt i kista en kortis och jag köpte en tröja från monki! Efter det så gick vi hem till mig, gjorde oss iordning och åkte till en "19 suger" fest i fridhemsplan. Det var skit kul! Efter den så drog amanda hem och jag mötte upp Jonas, dinny & Jacob (?) så gick vi till Linn(?) i rissne.. och ja, vi var inte där så länge haha (Skulle gå upp as tidigt nu på söndan)

Söndag: Vaknade tidigt, gick och jobbade med amanda, lunchade med nigel, gick hem, och har nyss kollat på paranormal activity med Helena, magnus & topp. Den var as bra! Innan filmen råkade jag skapa ett popcorn regn där vi satt (haha) jag är ju så smidig..

Min <3 musik


GRYMT BRA MUSIK! :)

121109



And im off to släktträff i fridhemsplan! Hare gött

FREDAG!

Igår (fredag) så hade jag idrott hela dagen och efter idrotten så åkte jag in till stan och mötte pappa inne i stan! Han bor i Kalifornien så det är inte så ofta han är i Sverige så det var as kul att få träffa honom. Vi gick först runt och shoppade och sen kom Amanda bebis och så gick vi och åt på TGIF. Det tog ett tag innan vi fick ett bord så vi var bara i baren och pratade om usa-resan. Det kändes jäävligt konstigt att ha amanda och pappa i samma rum men det gick as braa :) Maten var god och amanda åt revbenspjäll för första gången! wiho. Efter det så åkte jag och A till solna igen och mötte lite solna pojkar.
& Det här köpte jag och pappa!

Okej då kör vi med frågestund!



Som sagt så kommer det nog inte bli så många frågor, men det var en del som ville att jag skulle ha. Så kör på!


Ser ni mina inlägg?

Amanda sa nyss att jag hade fuckat upp min blogg och att bakgrunden på inläggen är svart? Men den ser helt normal ut på min dator, så vet inte vad som problemet är :S Ser ni vad jag skriver? om ni inte gör det vad för server använder ni? alltså windows internet explorer, firefox, safari?

Om bloggar med "makt"



Om bloggar med makt
Och jag tror att alla vet vilka bloggar jag snackar om då, alla stora "fjortis" bloggarna. Och då kan jag väll börja med Kissie. Alexandra säger hela tiden att hon alltid spelar en viss "roll" i bloggen. Hon säger att allt hon skriver är Alexandra gånger tusen. Hon använder det som en bortförklaring för att visa att det är OK att skriva så som hon skriver. Okej nu låter jag kanske som en blind tjurkärring på 1000 år som sitter och pratar politik med sin katt, men det jag vill komma fram till är att de flesta människor vill nog veta hur hon nu är i verkligheten eftersom hon får det att låta som om alla har en heeeelt fel uppfattning om henne. Men seriöst, jag tror inte att alla kritiserar henne för hennes elaka inlägg, hennes läppar osvosv. Jag tror att det som igentligen kritiserar är hennes handlingar och det hon väljer att skriva och framstå som BARA för pengarna. Vad skulle hon vara utan oss läsare? INGET. Jag känner inte henne, nej. Men jag kan föreställa mig hur hon är pågrund av bloggen hon har skapat. För det är väldigt få i Sverige som skulle skriva såna inlägg bara för fame and money. Hon väljer att framstå som en jävla idiot inför hela sverige för ja typ mindre än femtusen spänn i månaden och gratis dricka. Good work!

Paulina on the other hand tycker jag är grym. Just för att hon har bevisat att man kan ha blont långt hår och ljusrosa läppar och vara en helt vanlig tjej. Hon är öppen om saker och ting och har självrespekt vilket inte många andra bloggare har. Hon verkar faktiskt bry sig om saker och ting.
Två andra bloggare som också är grymma är dollyblond & annielindblad. Dom är hellre sig själva istället för att fakea till sig för pengar och skit, dom kör sin egna grej och som sagt; hellre bli älskad av få människor än hatad av många.

Puss, nu ska jag plugga lite till och sen sova!

dagens i-landsproblem

  • Min itunes vägrar öppna sig.. fan!
  • Orkar inte städa men vill hatar när det är ofräscht..
  • jag vill kolla på real world brooklyn men jag kan inte för jag måste plugga..
  • **** vägrar svara i telefonen :(

Ska jag? :)


Mina planer för resten av veckan!


Shit vad jag vill ha helg nu nu nu! Ser verkligen fram emot allt, speciellt att äntligen få träffa pappa, sista gången jag träffade honom var i mitten av juli.


Don't judge a book by it's cover

Jag har börjat känna mig så konstig på sistonde.. jag vet inte vad det är men det känns som om alla jag känner och bryr mig om bara glider ifrån mig hela tiden. Jag förstår inte om det är jag som har ändrats? dom som har ändrats? eller om det bara är ödet men vad det än är så vill jag att det ska sluta.. Don't want to end up alone

Lady gaga snackar svenska i sin video!


Haha shit! jag trodde att jag aldrig skulle få se henne prata svenska, och just att hon är med svensken alexander skarsgård är ju bara ett +!

Verkligen as kul!

Att alla tyckte om passet! Nu är all vår tid inte förgäves om man säger så haha :) Hoppas ni uppskattar nästa veckas pass lika mycket haha! Då ska helia visa sina moves! Och nästnästa vecka kommer vi köra min streetdance! valde att köra på den enkla koreografin så att alla hänger med. Och den koreografin är ganska cool så det blir nog as kul :)


Just nu!

Så sitter jag och pluggar... På en lördagkväll. Så det känns ju lite halvt kul sådär, men det är iallafall riktigt skönt att man får något gjort! Jag har blivit största plugg-nörden på sistonde! Det börjar bli lite läskigt faktiskt nu när jag ibland säger nej till att vara ute och väljer att plugga istället.. Men sitter iallafall och lyssnar på ett as bra band som heter Switchfoot på spotify. Mina favoritlåtar är Oh Gravity!, Dare you to move & stars! Så ta och lyssna på dom så blir ni säkert lika fast vid dom som jag. Pussar!

Så vad tycker ni..

..Om nya designen? Den är så enkel men jag gillar headern så mycket så jag ville ha den i centrum. Jag ser lite mystisk ut haha. Jag vet att jag ändrar min design hela tiden, så vi får se hur länge jag har kvar denna. Jag blev lite trött på allt rosa. Får ju nog av det i mitt sovrum haha ;)

Det ändå jag behöver hjälp med nu är att ta bort det röda på kommentar "knappen". Någon som vill hjälpa mig?

We call it "dagens"


The making of..


Resultat bild coming up!

Blir så irriterad

På folk som dömer mig på internet, oavsett hur många gånger ni kallar mig för fjortis, åsna, eller något annat så kommer jag aldrig att göra det tillbaka mot er. Så oavsett hur länge ni försöker få mig skit arg tillbaka så förvänta er inget "bråk" från mig. För det ända ni vill ha från mig är en anledning för er att hugga till ännu mer mot mig och jag kommer aldrig att ge er den anledningen. Tänk logiskt, om du har något vettigt att säga så säg det men om du inte riktigt har en punkt att komma med än ett ynkligt försök att trycka ner mig så ge bara upp.

Haha!


Så, nu är det bara att få in allt i huvet.


Snälla mamma skrev ut manualen/erna på ungefär 120 sidor på jobbet. Just nu siktar jag på att få så mycket som jag vill göra av med mitt liv uppfyllt. Man lever bara ett liv så om man vill någonstans, ta dig dit. Allt är möjligt och det är något som mina föräldrar har lärt mig. Okej nu börjar det här inlägget handla om livet och sånt så tillbaka till körkortet. Nej men jag ska iallafall börja plugga på nu med det, så även om jag inte tar mitt körkort nästa år så blir det väll näst nästa år. Men då kommer jag iallafall redan kunna allt. Aleks har ju tagit med mig ut på driving lessons så jag är på god väg! haha :)

10 november 09 - dagens


En ganska dålig bild på dagens, menmen! Det var ju ett tag sen jag la upp min outfit :)

Ey, jag var först

HAHA, nej men ville bara visa att fjortisbloggarna inte är först med allt. Ganska uppenbart att dom snor ideér från okända människor.

Se datum :)

I miss america..!

Seriöst, det går inte en dag utan att jag tänker på dagen när jag kommer tillbaka hem. Jag kan bara se det framför mig. Pappa kör mig till four island lake, med amanda och hennes vovve i baksätet, lyssnar på pappas galna country låtar och solen bara lyser. Ååh jag vill att det ska vara sommarlov nu,nu,nu!
Och så har söta aleks skrivit till mig, äntligen.. han är fan aldrig inne på myspace, men nu fick jag en jävligt glad överraskning!

Yay! Han kommer till sverige, hur grymt är inte det?
Och i somras så gav min pappa bort våran gamla bil till honom. Den var verkligen ofräsch, vit, hade nästan inga fönster där bak osv osv.. Men nu har han pimpat upp den som fan!

Hur cool är inte den? We call it the party car.
Han har målat den helt själv, nya hjul, nytt fönster, en matta inuti, med soffa och hela kittet!


Thriller - solnahallen

Hey! Idag så har jag varit i skolan och hela eftermiddagen så har jag och Helia, lärt två seniorgrupper Thriller dansen i solnahallen. Det var verkligen as kul och har äntligen fått min träningsverk.. Det var kul när dom andra skolorna kollade på oss.. inte.. haha nej men nu vet jag iallafall hur det kommer se ut på fredagen när vi ska hålla tre pass till.. alltså fem pass per vecka - vilket blir femton pass på tre veckor. Hej-jag-tycker-att-jag-förtjänar-mitt-mvg! Jag och H har verkligen krigat med allt det här, all planering, all tid vi har lagt ner osv. Men vi får iallafall se hur grupperna klarar av streetdance, vals och allt det där som vi ska dansa. Hoppas dom klarar det..

Gratismakeup!

Okej, nu har jag blivit medlem, så bli medlem du också! Det går ut på att man ska samla ihop så mycket poäng som möjligt. När man har gjort det så får man hem en massa presentkort! Läs mer om det HÄR.
Och tryck på bilden under för att bli medlem/Komma till hemsidan!

Kom igen nu, bli medlem!

Snälla foki, let me win!

Woho, jag är med och tävlar i Fokis blogg! Och ja, det känns lite onödigt eftersom jag aldrig har vunnit något.. Men iallafall! Man får välja upp till två produkter från Mihi.se och om man har tur så vinner man!
Själv så skulle jag vilja vinna denna:

Väska &

Denna söta korthållare!

Rihanna talar ut

Som alla vet så misshandlade Chris Brown henne för några månader sen och det blev värsta kalaset av det hela och det här är den första intervjun hon har haft ändå sen händelsen. Måste bara säga att jag tycker att det är skit hemskt att det går runt såna här äckliga människor som slår sina tjejer, INGEN tjej där ute förtjänar det här



BRA SVAR PÅ TAL



Grattis pappor!


Ni betyder jättemycket för mig :) och hoppas ni har en grym dag idag även fast vi inte kunde träffas idag! Puss
1)Min styvpappa 2) Biologiska pappa

Styl'D


Styl'D - MTV Shows
Är mitt nya favoritprogram på mtv.com - Min dröm är att bli stylist så det här passar mig väldigt mycket :D

Ångestfylld SÖNDAG

Så, snart är helgen slut och snart så ska man lunka sig tillbaka till skolan. Skulle igentligen tjäna lite pengar i helgen men det blev inte av det heller. Men den här helgen har jag bara umgåtts med kompisar & typ gjort absolut ingenting. Jag har en del saker som jag måste få gjort men jag har verkligen ingen ork. Fan, det är nu som man ångrar sig att man inte använde tiden till något nyttigt, istället för att bara lunka runt. Men iallafall, nu ska jag nog städa & plugga lite. Om jag nu orkar.. Puss

En gammal bild på mig i skolan, jättegott var det där


Mina naglar!


My Halloweencostumes


Faaan att jag ens klippte lugg, det har fuckat upp hela mitt utseénde.. haha. Och gud vad jag passade i brunt hår! Men endå så är det mycket roligare att vara blondin. Det är liksom jag. Det kändes tråkigt att vara brunett. Vet inte varför haha.. Men när det gäller kostymerna tycker jag att förra årets var mycket coolare ;)

Utan löshår & utan plattång


Så ser det ut såhär.. Jag måste säga att jag faktiskt gillar det. Ska nog köra med hårförlägning 50/50 istället för typ 80 % av tiden som jag går ut.. haha :)

STEFFI IS BEING CREATIVE

Kanske lite uppenbara beskrivningar men iallafall ;)
(jag använde mina gamla slitna ginatricot jeans, en av hålen hade blivit för stora)

MÅSTE KÖPA NEW MOON BILJETTER!

Men amanda svarar inte i telefon! Varför måste hon alltid sova?!


 On the other hand.. Så sitter jag hemma insmord i någon smörja som ska ta bort mina konstiga småprickar jag har på kroppen (jättemysigt, jag vet..) Och så sitter jag och försöker ladda ner "A driver license Manual".. Man måste ju börja öva någongång.

+ Jag vet att jag har uppdaterat as dåligt men jag har inte haft min digitalkamera här på ett par dar och jag hatar att uppdatera utan bilder, haha. Men nu har jag fått den så nu borde allt vara som vanligt :)


Höstfavoriter




What if


But what if I need you baby
Would you even try to save me
Or would you find some lame excuse to never be true
What if I said I loved you
Would you be the one to run to
Or would you watch me walk away without a fight
But what if i need you..

Guldfest & Pasta


amanda hedman


jag vill bara säga att du betyder så otroligt mycket för mig. Jag är inte den personen som ofta öppnar mitt hjärta för folk men jag vill bara säga att jag älskar dig så otroligt mycket. Usa 10 kommer bli grym gumman :)

Halloweenfest i spånga

var jag på igår! Det var så jävla kul. Jag kom dit med Amanda R och Elize. Det var grym musik med dj och allt & ja.. Dom flesta var ju utklädda iallafall haha. Det var iallafall en jävligt lång kväll men ska nog inte skriva så mycket mer :)





HAHA, alltså jag bjuder på den sista bilden.. ;)
Men iallafall det var en grym kväll! Nu är det "riktiga halloween" och sitter hemma med amanda & hennes vovve och kollar på en skräckis. Puss