7 tips för att må bra

1. Älska dig själv.
Älska alla sidor av dig själv och varje del. Acceptera alla känslor och se alla sidor av dig som lika värdefulla. Gör det till din högsta prioritet. Inse att man inte har någon annan skylldighet i livet än att verkligen skaffa sig självkänsla, acceptans, tolerans och äkta kärlek mot sig själv. Förlåt dig själv på riktigt.

2. Gör dig fri från andras åsikter och krav.
Bestäm dig för att alltid lyssna på dina egna känslor när det kommer till att fatta beslut som hör med ditt liv att göra. Betrakta andras åsikter som förslag och förstå att det enda man har att komma med är sitt eget välfungerande liv. Förstå på riktigt att du aldrig behöver visa upp någonting för någon annan. Du behöver inte någon annans godkännande eller någon annans bekräftelse.
Lyssna BARA på dina egna känslor och ge dig själv beröm för att du är en helt självständig person.
Känn aldrig att du behöver visa upp något av dig själv bara för att någon ska få en speciell bild eller åsikt om dig. Inse att vad andra säger, gör, tänker eller tycker är deras ensak.
 Du är fri, på riktigt.

3. Förstå att alla dina drömmar går i uppfyllelelse, bara du inte ändrar dig längst vägen.
Allt du vill ha som är för ditt högsta bästa kommer till dig så fort du är redo att ta emot det och det kommer när tiden är exakt rätt för dig.

4. Det du ger kommer tillbaka till dig tusenfaldigt.
Var inte snål. Den som är snål får bara mindre och mindre.

5. Glädje drar till sig mer glädje.
Börja med att välja ut något litet och enkelt som du älskar att göra, som att baka kakor, och gör det ofta. Följ din glädje och låt den leda dig. När du står inför ett val, välj den väg som känns spontant roligast och enklast. När du gör det du gillar blir du gladare och drar därför till dig ännu mer glädje i ditt liv. Man måste inte kämpa för att må bra, om man inte nödvändigtvis vill kämpa. Man kan enkelt,  lätt och roligt må bra. Gör ett åtagande mot dig själv där du bestämmer dig för att ägna tid och energi till att göra saker som får dig att må bra varje dag. Tag reda på vad som får dig att njuta och känna glädje gör det.
Det du älskar att göra är värt att lägga tid och energi på.

6. Bestäm dig för att du är den viktigaste i ditt liv.
När du gör ett sant åtagande mot dig själv och bestämmer dig för att älska även de sidor av dig som du ser som misslyckade, och ser dessa sidor som små rädda barn som behöver din kärlek mest, kommer du också att kunna sprida din kärlek vidare i världen.
Du är viktig som du är.
Du fyller en väldigt viktig funktion just nu, precis som du är.
Din plats på jorden kan ingen annan än du inneha.

7. Människor omkring dig avspeglar din syn på dig själv.
Nästa gång du upplever din omgivning som oförstående, tacka de personerna mentalt för att de öppnar dina ögon för dina egna tvivel på dig själv. Din omgivningens reaktioner på dig speglar dina egna tankar om dig.

När du mår bra och är lycklig blir du magnetisk för ännu mer lycka och välmående! När du mår bra gör du inget som är negativt för dig själv eller din kropp. Se dina känslor som din vägvisare; mår du bra och något känns enkelt och inspirerande är du på rätt plats vid rätt tidpunkt och gör rätt.


Postat av sandra

haft en bra dag? =)

Datum: 2009-02-09 | Tid: 14:05:07
Blogg: http://sandracheikho.blogg.se/
Postat av sandra

härligt!

jo jag har haft en toppen dag =)

Datum: 2009-02-09 | Tid: 14:46:19
Blogg: http://sandracheikho.blogg.se/



Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej p bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihÂg mig?
Tack fˆr din kommentar!