Hur sover du?

Vi alla är ju medvetna om vårt kroppspråk i det vakna livet, men nu har forskning visat att vårt kroppspråk i sömnen, det vårt omedvetna uttrycker, visar hur vi är som personer


  • Foetus position - Ungefär 41 % av deltagarna i undersökningen sov i den här positionen. Dubbelt så många kvinnor som män sover i denna position och den här sovpositionen är rankad som den mest förekommande. Dessa "sovare" har en tuff utsida men egentligen är de känsliga. De kan även verka blyga men det går över snabbt och de börjar socialisera väldigt snabbt med sin omgivning.
  • Log position - Om du sover på din kropps ena sida med båda armar neråt, då är du troligen social  person som går att lita på, ibland  kan du dock vara lite godtrogen. Undersökningen visade att 15 % sover i denna position.
  • Yearner position - De som sover i denna position ligger som ovanstående position på sidan med båda armar ut framför kroppen. Ungefär 13 % sover så här. Dessa människor är INTE trångsynta men de är dock cyniska, misstänksamma och envisa, speciellt när de gjort ett beslut de ABSOLUT inte tänker ändra sig om.
  • Soldier position - Dessa "sovare" ligger på rygg med armarna neråt men ändå nära kroppen. Dessa 8 % är tillbakadragna, tysta, för inte mycket väsen och förväntar sig rätt mycket av sig själv och sina nära. Dessa "sovare" är mer benägna att snarka då de sover på rygg.
  • Freefall position - De som sover på magen med armarna under virade under kudden med huvudet åt sidan är ungefär 7 % av de som deltog i undersökningen. Dessa "sovare" är sociala, sällskapliga men är väldigt obekväma med kritik.
  • Starfish position - Dessa "sovare" som ligger på rygg med armarna nära huvudet utgör 5 % av de som deltog i  undersökningen. Dessa människor är goda lyssnare, hjälpsamma och ogillar att vara i mitten av all uppmärksamhet. Även dessa "sovare" är mer benägna att snarka och att inte få en god natts sömn.

Själv så var jag freefall position när jag var liten. Sov så hela tiden då. Men nu är jag Foetus. Nu får man ju välja att tro på det eller inte. Men kul att veta iallafall. Jag tror att det stämmer ;)     -     Källa





Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej p bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihÂg mig?
Tack fˆr din kommentar!